Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- صبح امروز حسین هدایتی دولابی، مشهور به عابر بانک فوتبال با لباس راه راه زندان در دادگاه حاضر شد. این اولین جسله دادگاه او و ده متهم دیگر پرونده فساد مالی در بانک سرمایه است. این افراد متهم به اخلال در نظام اقتصادی کشور هستند. محاکمه حسین هدایتی (سمت چپ) امروز آغاز شد
به گزارش فرارو، در جلسه امروز دادگاه کیفرخواست هدایتی قرائت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این کیفرخواست او متهم به پولشویی شد. نماینده دادستان در این باره گفت: «آقای هدایتی دولابی در پوشش هشت شرکت اقدام به اخذ تسهیلات بانکی کرده و با گماردن افراد بی بضاعت و ناتوان در سمت‌های مدیریتی این شرکت‌ها توانسته است مبلغی به میزان ۵۸۶ میلیارد تومان از وجوه بانک سرمایه را در قالب تسهیلات و یا ضمانت نامه تحصیل کند.»
هدایتی همچنین متهم به تبانی با یکی از مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان و کسب ۶۶ میلیارد تومان شده است. نماینده دادستان در این باره گفت: "تبانی آقای هدایتی با مدیران بانکی بدون رعایت تشریفات اعتباری و با همکاری متهم دیگر این پرونده یعنی آقای موسوی نژاد بوده است که کار وی وثیقه تراشی از طریق گران نشان دادن آن وثیقه‌ها بوده است. به طوری که تاکنون ۴ سال از تاریخ سررسید معوقات بانکی این متهم گذشته است، اما هنوز این معوقات پرداخت نگردیده است."
او افزود: «تبانی آقای هدایتی با مدیران بانکی بدون رعایت تشریفات اعتباری و با همکاری متهم دیگر این پرونده یعنی آقای موسوی نژاد بوده است که کار وی وثیقه تراشی از طریق گران نشان دادن آن وثیقه‌ها بوده است. به طوری که تاکنون ۴ سال از تاریخ سررسید معوقات بانکی این متهم گذشته است، اما هنوز این معوقات پرداخت نگردیده است.»
براساس کیفرخواست هدایتی او "به لحاظ تاخیر در بازپرداخت تسهیلات از بانک سرمایه، ۱۵۰۰ میلیارد تومان معوقات از بانک سرمایه دارد و عنوان اخلال در نظام اقتصادی کشور برای او قابل انتساب خواهد بود."
حسین هدایتی متهم به پرداخت رشوه‌های کلان به مدیران ارشد بانک سرمایه است.
در جلسات گذشته دادگاه فساد در بانک سرمایه گفته شده بود "پرویز کاظمی (وزیر رفاه دولت احمدی نژاد) رئیس هیئت مدیره بانک سرمایه در ازای پرداخت تسهیلات ۶۰۰ میلیاردی به حسین هدایتی، در سمت هیئت مدیره شرکت استیل آذین منصوب شده است." بیشتر بخوانید: حسین هدایتی در دادگاه: در مقابل قانون سرم پایین است حسین هدایتی از "دولاب" تا "زندان"
حسین هدایتی ۲۴ تیر ماه سال جاری بازداشت شد. هدایتی سال گذشته نیز پس از چند ماه بازداشت با وثیقه‌ای ۲۰۰ میلیارد تومانی از زندان آزاد شد. پیش از آن نیز در سال ۹۱ اخباری دیگری از بازداشت هدایتی منتشر شده بود که پای او به زندان گشوده شد.
حسین هدایتی متولد سال ۱۳۴۲ در محله دولاب تهران است. او برخلاف بسیاری از میلیاردر‌های کشور در سایه حضور ندارد و سالهاست در فضای رسانه‌ای برای خود شهرتی دست و پا کرده است. او علاقه برای حضور در کنار سلبریتی‌ها و چهره‌های شناخته شده از خود نشان می‌دهد. هدایتی در کنار کارلوس کی روش و ستارهای فوتبال ایران   حضور در فوتبال
هدایتی سال‌ها به عنوان یک چهره فعال در ورزش به ویژه فوتبال کشور شناخته می‌شد. او از هواداران پروپاقرص باشگاه پرسپولیس بوده و در مقاطع مختلف کمک‌های مالی به این باشگاه کرده است. به گونه‌ای که این فعال اقتصادی در رسانه‌ها و افکار عمومی به "عابر بانک" فوتبال ملقب شد.
هدایتی سابقه باشگاه داری را هم در کارنامه خود دارد. او مدتی مالک باشگاه استیل آذین بود و موفقیت‌هایی هم با تیم فوتبال استیل آذین کسب کرد. زمانی هم به سهامدار عمده باشگاه ملوان شد.
هدایتی در تیم مداری فردی موفقی نبود و خیلی زود شکست خورد و پا پس کشید. البته در مقطعی هم به دنبال خرید باشگاه پرسپولیس بود.
بسیاری معتقدند هدایتی شهرتش را در فوتبال با پول خریده است. دم خور شدن با ستار‌های پیشین و کنونی فوتبال ایران باعث شد که او در رسانه‌های به چهره‌ای مشهور بدل شود. در سال‌های گذشته افسانه‌های زیادی درباره کمک‌های هدایتی به باشگاه پرسپولیس گفته شده که البته حالا روشن شده بسیاری از آن‌ها درست نبوده است.

با وجود این که هدایتی در گذشته چهره‌ای مشهور و محبوب میان اهالی فوتبال و رسانه‌های ورزشی بود، اما در همان زمان نیز عده‌ای می‌گفتند او با جلب حمایت سلبریتی‌های ورزشی و هواداران فوتبال حاشیه امنیتی برای اقدامات غیر قانونی خود ایجاد می‌کند. آن‌ها مدعی بودند که فعالیت هدایتی در فوتبال در راستای پولشویی است.
به هر صورت هدایتی روابط بسیار گرمی با علی پروین، علی دایی، علی کریمی، مجتبی محرمی، مهدی طارمی و ... دیگر ستار‌های فوتبال داشت و از این روابط بهره برداری‌های زیادی کرد.   هدایتی و حاج منصور ارضی مداح مشهور روابط گرم با مداحان و برخی سیاستمداران
به غیر از فوتبال او روابط بسیار گرمی هم با جامعه مداحان کشور دارد. گروهی دیگر که می‌توانستند به افزایش شهرت او کمک کنند. تصاویری بسیاری از او در کنار مداحان شناخته شده همچون حاج منصور ارضی، سعید حدادیان، سید مجید بنی فاطمه و... در فضای مجازی وجود دارد.
برخی ناظران معتقدند روابط گرم حسین هدایتی با مداحان نیز در راستای روابطی است که با فوتبالیست‌ها داشته است و او از این روابط به دنبال ایجاد حاشیه امن برای فعالیت‌های اقتصادی خود بوده است.
او همچنین با برخی سیاستمداران اصولگرا همچون حبیب کاشانی روابط خوبی دارد و از دوستان نزدیک سردار رویانیان نیز است.
او همچنین با بابک زنجانی که به اعدام محکوم شده است نیز روابط نزدیکی داشت. حسین هدایتی در کنار بابک زنجانی و سردار رویانیان   چرا کار هدایتی به اینجا کشید؟ در یک دهه گذشته فعالان اقتصادی زیادی به سرنوشتی مشابه سرنوشت حسین هدایتی رسیده اند. برخی از انها اعدام شده اند و برخی دیگر در صف اعدام قرار دارند. عده ای می گویند امثال هدایتی "تازه به دوران رسیده" هستند و از وضعیت رانتی، سیاست های غلط و قانون گریزی در  اقتصادی سودهای کلان برده اند.
وحید شقاقی استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل اقتصادی در گفت و گویی با فرارو درباره پدیده حسین هدایتی و چگونگی بروز و ظهورش گفت: "یکی از مهمترین چالش‌هایی که اقتصاد ایران درگیر آن است عدم شفافیت مالی و عدم شفافیت بانک‌های اطلاعاتی است. هیچ گونه تمایلی برای شفافیت مالی،  بانکی و فعالیت‌های اقتصادی در ایران وجود ندارد." 
او افزود: «در همه جای دنیای بانک های اطلاعاتی آنلاین هستند و لحظه به لحظه اطلاعات را دریافت می‌کنند و به پردازشگر اطلاعات می سپارند. آن پردازشگر با تطبیق اطلاعات با کد ملی و مشخصات افراد مشخص می‌کند که یک فعال اقتصادی تا پایان یک سال مالی چه کرده است. وقتی چنین بستری در بانک‌های اطلاعاتی وجود داشته باشد، امکان دور زدن، اختلاس، پولشویی و ... کاهش پیدا می‌کند. نظام مالیاتی به راحتی با این بستر اطلاعاتی می‌تواند مالیات بگیرد و نهاد‌های نظارتی کنترل و ردیابی کنند.»

به گفته شقاقی "اقتصاد ایران در مقابل شفافیت مقاومت می‌کند. دلیلش هم روشن است ذی نفعان متعددی وجود دارند که حاضر نیستند شفافیت را بربتابند. این مقاومت از دورن سیستم اداری صورت می‌گیرد. از داخل سه قوه کشور و دیگر نهاد‌ها این مقاومت صورت می‌گیرد و اجازه شفافیت و ارتقای بانک‌ها اطلاعاتی داده نمی‌شود. عدم شفافیت موجب شده است که افرادی مثل حسین هدایتی ظهور کنند."
او افزود: «امثال آقای هدایتی به یکباره با حسن شهرت به جامعه معرفی شدند، اما با گذشت زمان این افراد مفسد و اختلاسگر از آب در آمدند.» هدایتی در دادگاه از خود دفاع کرد این استاد دانشگاه با انتقاد از برخی رویکرد‌ها در کشور گفت: "وقتی که از مجموعه حاکمیت مطرح می‌شود که نباید به حساب کتاب مردم سرک بکشیم، همین جمله برای خود تبعاتی دارد. همه جای دنیا حساب کتاب مردم شفاف است، آن را که حساب پاک است، از محاسبه چه باک است."

شقاقی تاکید کرد: «در ایران اقتصاد سایه و پنهانی درست شده است. این اقتصاد باید تغییر ماهیت دهد و به اقتصادی شیشه‌ای و شفاف تبدیل شود. اقتصاد در سایه باعث ظهور افرادی مثل هدایتی می‌شود.»

او گفت: «فردی که می‌خواهد درگیر فعالیت پنهان اقتصادی شود. طرف مقابلش فرد یا افرادی از درون نظام اداری است. فساد دو طرف دارد. کسی که رشوه می‌دهد و کسی که رشوه می‌گیرد. متاسفانه در کشور ما امثال آقای هدایتی محاکمه می‌شوند، اما طرف مقابله آن‌ها کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند و پای میز محاکمه می‌روند. وقتی سلطان سکه را اعدام کردند سوال اساسی این بود که آیا او به تنهایی می توانست این فعالیت‌های مجرمانه را انجام دهد؟ در مورد سلطان سکه فقط یک طرف صحنه دیده شد درحالی که دستگاه‌های اجرایی و حتی برخی نهاد‌ها قدرت در شکل گیری فساد سلطان سکه نقش داشتند.»
شقاقی تاکید کرد: «در موضوع هدایتی هم داستان همین است. او به تنهایی نمی‌توانسته است مرتکب فساد اقتصادی شود قطعا در ساختار ادارای و ساختار قدرت افرادی با او همکاری داشته اند. در پرونده‌های اینچنینی ذی نفعان متعددی وجود دارند که ردیابی آن‌ها ما را به مسائل اساسی می‌رساند.»

منبع: فرارو

کلیدواژه: اقتصاد حسین هدایتی فساد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۵۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»

به نظر می‌رسد شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین در اولین سفر خود به اروپا پس از پنج سال، قصد استفاده از فرصت‌ها را برای سست کردن پیوند‌های این قاره با ایالات متحده و ایجاد جهانی آزاد از سلطه آمریکا دارد. رهبر چین سه کشور فرانسه، صربستان و مجارستان را برای سفر انتخاب کرده است که هرکدام، کم و بیش، به نظم پساجنگ آمریکا در جهان با بدگمانی می‌نگرند و چین را به‌عنوان وزنه تعادل ضروری می‌بینند و مشتاق تقویت روابط اقتصادی هستند.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ «راجر کوهن» و «کریس باکلی» در گزارش ۵مه در نیویورک‌تایمز نوشتند، در زمان تنش با بسیاری از کشور‌های اروپایی -بر سر استقبال «بدون محدودیت» چین از روسیه به‌رغم جنگ در اوکراین - شی که روز یکشنبه وارد فرانسه شد، می‌خواهد نفوذ فزاینده چین را در این قاره نشان دهد و نزدیکی عمل‌گرایانه را دنبال کند.

رئیس‌جمهور چین در اولین سفر خود به اروپا پس‌از پنج سال، قصد استفاده از فرصت‌ها برای سست کردن پیوند‌های این قاره با ایالات متحده و ایجاد جهانی آزاد از سلطه آمریکا را دارد / رویترز

برای اروپا، این دیدار اقدام متعادل‌کننده ظریف بین چین و ایالات متحده را به محک آزمون خواهد گذاشت و بدون شک در واشنگتن به‌عنوان «تلاشی نه چندان ظریف» از سوی شی برای ایجاد تفرقه در متحدان غربی تلقی خواهد شد. رئیس جمهور چین زمان ورود خود را به دومین ایستگاه توقفش – صربستان- همزمان با بیست و پنجمین سالگرد بمباران مرگبار ناتو علیه سفارت چین در بلگراد در جریان جنگ کوزوو تعیین کرده است.

آن حمله اشتباه در ۷مه۱۹۹۹ که کاخ سفید به خاطر آن عذرخواهی کرد، باعث شد سه خبرنگار چینی کشته و اعتراضات خشمگینی را در اطراف سفارت ایالات متحده در پکن برانگیخت. «یانکا اورتل» مدیر برنامه آسیا در شورای روابط خارجی اروپا در برلین گفت:

«برای شی، حضور در بلگراد راهی بسیار اقتصادی است تا دریابد آیا ایالات متحده واقعا درباره قوانین بین‌المللی جدی است یا خیر و از نقش ناتو به‌عنوان یک مشکل برای سایر کشور‌ها سخن بگوید.»

دولت چین به بزرگداشت بمباران بلگراد ادامه داده و از آن به‌عنوان فرصتی برای محکوم کردن آنچه که ریاکاری و قلدری غرب می‌داند، استفاده کرده است. «تو شین کوان»، رئیس یک موسسه بازرگانی در دانشگاه تجارت بین‌الملل و اقتصاد در پکن می‌گوید: «ایالات متحده همیشه خود را رهبر یا هژمون جهان می‌داند؛ بنابراین چین رقیب یا دشمنی است که هژمونی خود را به چالش می‌کشد.

اتحادیه اروپا طرز فکر هژمونیک ندارد.» دکترین رسمی ۲۷عضو اتحادیه اروپا، چین را به‌عنوان «شریکی برای همکاری، رقیب اقتصادی و حریفی سیستمی» تعریف می‌کند. اگر این یک عبارت دهان پر کن -و شاید متناقض– به نظر رسد، به این دلیل است که این قاره بین چگونگی ایجاد تعادل بین فرصت‌های اقتصادی با چین و خطر امنیت ملی، خطر امنیت سایبری و ریسک اقتصادی برای صنایع مختلف دچار مشکل شده است.

در ماه مارس، وزیر امور خارجه چین، وانگ‌یی به خبرنگاران گفت که فرمول اروپا قابل اجرا نیست. او گفت: «مثل این است که به سمت یک گذرگاه رانندگی کنید و همزمان چراغ‌های راهنمایی و رانندگی قرمز، زرد و سبز روشن باشد. چگونه می‌توان رانندگی کرد؟»

اولین و مهم‌ترین توقف شی در فرانسه خواهد بود که رئیس‌جمهور آن، امانوئل مکرون، اغلب به نکته‌ای گلیستی اشاره می‌کند که اروپا «هیچ‌وقت نباید دست‌نشانده ایالات متحده باشد.» رهبر فرانسه اصرار دارد که بقای اتحادیه اروپا به «خودمختاری استراتژیک» و توسعه انعطاف‌پذیری نظامی برای تبدیل شدن به «قدرت اروپا» بستگی دارد.

«فیلیپ لو کور» کارشناس برجسته فرانسوی در زمینه روابط با چین گفت: «مکرون در تلاش است تا راه سومی را در هرج و مرج کنونی جهانی به ارمغان بیاورد.

او در تلاش است تا خط باریکی را بین دو ابرقدرت اصلی طی کند.» درست بیش از یک سال پیش، مکرون در سفری به چین که با اعلامیه چین و فرانسه مبنی بر «مشارکت استراتژیک جهانی» به پایان رسید، بسیار خوشوقت شد. رهبر فرانسه واژگان چینی جهان «چند قطبی» رها از «بلوک» و «ذهنیت جنگ سرد» را تکرار کرد.

اکنون، در انتظار سفر شی، چین از فرانسه به‌عنوان یک قدرت بزرگ تمجید کرده و به قول «لو شای»، سفیر چین در فرانسه در People۳۹;s Daily، ابراز امیدواری کرده است که روابط آن‌ها «همیشه در خط مقدم روابط چین با کشور‌های غربی باشد.»

دیگر خبرها

  • باید و نبایدهای لباس پوشیدن در سفر بهاری
  • سفر بارزانی به تهران، یک تحول مهم
  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • نگاهی به پدیدهٔ جدید اجتماعی: بِلایند دِیت یا ملاقات کور/ میل سوزان به تجمل خواهی بیمارگونه
  • حضور یک شهروند با گریم صدام حسین در استادیوم فوتبال! + فیلم
  • دیدار «شی» با میراث‌دار «دوگل»
  • اوزونیدیس: فوتبال «بکش زیرش» را بازی نمی‌کنم/ داریم یک تیم می‌سازیم
  • اتفاق عجیب؛ بازیکنان گل گهر بین دو نیمه لباس شان را تغییر دادند!
  • یک تساوی دیگر از گل‌گهر؛ تیمی با ۲رنگ پیراهن!
  • عکس| اتفاق باورنکردنی در لیگ ایران؛ گل‌گهر با ۲ لباس مختلف بازی کرد!